
Składniki:
– jedno niewielki jabłko. Moje po wydrążeniu środka ważyły ok. 140-150g. Do pieczenia super nadaje się Szara Reneta
– kilka migdałów 10g
– łyżeczka miodu 10g
Z jabłka wydrążany środek. Wsypujemy do niego pokruszone migdały i zalewamy je miodem. Pieczemy w 180st w opcji termoobieg aż będą lekko przypieczone. W moim wychodzi ok. 25 min.
Jabłka są pyszne. Jedno ma tyle kalorii co 1/3 ważącego tyle samo kawałka tortu, albo dwa szaszłyki
( http://www.rownowaznia.pl/szaszlyki-z-kurczaka-w-smietanie-i-papryki/ )
Zła wiadomość, miód podczas pieczenie straci niestety swoje właściwości lecznicze 🙁
kcal 150 BTWg 3,2/5,6/20/6 BTW% 9/35/56 Błonnik 5
One thought on “Pieczone jabłko – przepis”