Pieczone jabłko – przepis

pieczone jabłka

Składniki:

– jedno niewielki jabłko. Moje po wydrążeniu środka ważyły ok. 140-150g. Do pieczenia super nadaje się Szara Reneta

– kilka migdałów 10g

– łyżeczka miodu 10g

Z jabłka wydrążany środek. Wsypujemy do niego pokruszone migdały i zalewamy je miodem. Pieczemy w 180st w opcji termoobieg aż będą lekko przypieczone. W moim wychodzi ok. 25 min.

Jabłka są pyszne. Jedno ma tyle kalorii co 1/3 ważącego tyle samo kawałka tortu, albo dwa szaszłyki

( http://www.rownowaznia.pl/szaszlyki-z-kurczaka-w-smietanie-i-papryki/ )

 

Zła wiadomość, miód podczas pieczenie straci niestety swoje właściwości lecznicze :(

kcal 150 BTWg 3,2/5,6/20/6 BTW% 9/35/56 Błonnik 5

 

 

 

 

One thought on “Pieczone jabłko – przepis

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *