Krem czekoladowy

Krem czekoladowy na śniadanko? Proszę bardzo! A może z makaronem pełnoziarnistym, posypany skruszonymi orzeszkami? O, Tak! A może do naleśnika? Z malinami lub jagodami? Tak! Tak! Tak!

Przedstawiam…
Bomba antyutleniaczy dbających o naszą młodość. Kwas oleinowy obniżający nam poziom cholesterolu, działający antynowotworowo. Kwas foliowy, szczególnie polecany w ciąży. Obniża ciśnienie i poziom cukru we krwi. Luteina poprawi nam wzrok. Och i ach! 🙂

krem czekoladowy 2A wystarczy zblendować:

3 dojrzałe (ważne!) awokado
6 łyżek kakao
1/2 szklanki mleka kokosowego
7 łyżek ksylitolu
1/2 łyżeczki chili (opcjonalnie, ale bardzo polecam)

Jeśli podzielimy nasz krem na 4 porcje, to jedna ma: 211kcal, BTWg 4/12/23  BTW% 8/60/32. Aby posiłek z nim zbliżyć do rekomendowanego poziomu białka, tłuszczy i węglowodanów dobrze jest go zjeść z własnej produkcji Danonkiem i kilkoma drobnymi owocami.

Smacznego! 🙂

(Na zdjęciu w towarzystwie babeczek z kaszy gryczanej). 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.